Egyre többünkben merül fel az igény egy tiszta lelkiségű szertartásra, mely merít a ránk hagyományozott gyönyörű ünnepi szokásokból, de formáját szabadon igazítja a közös elképzelések és jelképrendszerek mentén. Így válhat egy szertartás hiteles megéléssé, különleges és emlékezetes eseménnyé.

Az általam celebrált esküvők egyediek, köszönhetően az egyéni igényekhez és hitrendszerekhez való alkalmazkodásnak, legyen szó akár vallásos, spirituális vagy polgári szertartásról.

Célom, hogy olyan teret teremtsek, amelyben összeér ég a földdel, lélek a lélekkel és valóságosan megélhetjük annak a jelentőségét, hogy két ember egymásban találta meg a boldogságot és tanúi lehetünk annak, ahogyan szerelemben és hűségben elköteleződnek egymás mellett.

Az esküvői szertartáson egymásnak tett ígéret egy mérföldkő megünneplése. Az ígéretben nincsen új, tulajdonképpen már ismeritek egymást, tisztában vagytok azzal mit adhattok egymásnak. Mégis fontos ez a szimbolikus pillanatkép, amiben összeforr két család útja és felvállaljátok az egész világ előtt, hogy egy életre összetartoztok.

A ti kapcsolatotokban mi az egymásnak tett ígéret és mit jelent a holtomiglan-holtodiglan? Beszéljük át, legyen minden szó nektek szóló, ami előrébb visz benneteket a közös úton. Arra törekszem, hogy minden gondolat, minden kívánság olyan áldássá váljék a kettőtök kapcsolatában, aminek a jelentősége idővel kibontakozik és még szebben ragyog bennetek, mint azelőtt és amire visszaemlékezve a nehezebb szakaszokon is összekapaszkodva, egymást támogatva lendülhettek túl.

Nagyon hálás feladat az enyém, hiszen gyönyörű folyamatokat kísérhetek egészen közelről. Izgatottan várom a veletek való találkozást is, hogy együtt egy örökre szóló szertartást álmodjunk meg!

“Hozzáadom a lélegzetem a tiédhez,

hogy egyek lehessünk,

hogy életünk hosszú legyen a földön,

hogy együtt végezhessük utunkat

és mindent bejárhassunk, amíg élünk.”